Monday, December 17, 2012

TOP SIX (6) MOST POPULAR BB CREAM

To order, kindly fill in the form in order & payment tab, or just email me at zunitaramli@gmail.com
What is BB cream? BB cream stands for blemish balm cream. It was originally invented by German dermatologists for patients who have undergone laser skin surgery to soothe, heal and regenerate their skin. Later on, Korean celebrities adapted this formula and started using BB cream for creating the natural flawless skin look. Now it has become one of the hottest beauty trends in Asia.

BB cream is a cosmetic product that combines foundation, moisturizer and concealer all in one, perfectly suitable for a busy girl’s daily makeup use. How to use it? It is recommended to do the basic skincare before applying BB cream. And be sure to clean it thoroughly after use. When applying BB cream, use as little as possible. A small pea size amount will be enough to cover the whole face. Applying too much BB cream will make the face look pale and fake.


SOURCE: http://asianpose.com/2011/04/top-six-most-popular-korean-bb-creams/

NO1 : BRTC JASMINE WATER

AVAILABLE
RM119/PC*

*POSTAGE RM6 WM/RM9 EM
 


NO2: SKIN79 DIAMOND

AVAILABLE
RM 49/PC*

*POSTAGE RM6 WM/RM9 EM
 

NO3: LIGERE WHITE MULTI BB CREAM

NOT AVAILABLE
 


NO4: DR. JART+ BLACK LABEL

NOT AVAILABLE




NO5: SKIN79 SUPER GOLD

AVAILABLE
RM 59/PC*

*POSTAGE RM6 WM/RM9 EM



NO6: MISSHA PERFECT COVER

AVAILABLE
RM80/PC*

*POSTAGE RM6 WM/RM9 EM



To order, kindly fill in the form in order & payment tab, or just email me at zunitaramli@gmail.com


Saturday, December 15, 2012

[REVIEW] BRTC JASMINE WATER BB CREAM


Order sekarang di Naturactor Collections. Untuk mengetahui harga BB CREAM JASMINE WATER, boleh ke [price tab], atau untuk order boleh refer ke tab [Order]



Mesti ramai antara kita pernah dengar dan mmg suka menggunakan BB CREAM kan? Dan mungkin juga ada kebanyakan antara kita yang tak tahu nk pilih BB CREAM yang mana satu sebab lambakan BB CREAM di pasaran. Jadi, di sini saya nk bagi satu review yang mmg sangat berguna sebagai panduan untuk memilih THE BEST BB CREAM :)


Mengikut ranking yang ada di website2 BB CREAM, banyak review dan ranking paling TOP adalah untuk BRTC JASMINE WATER BB CREAM. So, apa yang best sangat tentang BRTC JASMINE WATER BB CREAM ni?

Kebaikan:
1. Mengandungi SPF 30 PA++
--> Boleh menjadi sunblock - melindungi kulit dari sinaran berbahaya UVA dan UVB. Tak perlu nk guna sunblock dah, sgt jimat!

2. Dermatologist tested
--> Disahkan SELAMAT untuk digunakan, tiada kesan sampingan, semua boleh guna.

3. 5% Ekstrak bunga Jasmin
-->Ekstrak bunga jasmin yang asli mampu memberikan kawalan kelembapan yang maksimum. Oleh itu ianya amat sesuai utk semua jenis kulit, samada kering, normal, berminyak, sensitif.

4. BB CREAM 3 FUNGSI
--> a) Mencerah
      b) Anti kedutan
      c) Melembab dan mengawal kelembapan kulit supaya sentiasa berada di tahap yang optimum

5. Sistem perlindungan yang sempurna
--> Semua-dalam-1 BB Cream, mampu mengawal minyak (oil control) dan bau bunga jasmin yang menyenangkan :)



6. 100% HALAL
--> Kandungan daripada ekstrak bahan2 semulajadi seperti:
a) Bunga jasmin
b) Daun Teh hijau
c) Minyak badam



Apa kebaikan bunga jasmin?
1. Mampu merendahkan heart rate, dan menyebabkan ketenangan emosi pada seseorang - sama seperti Lavender
2. Ada cancer-fighting properties (Boleh mengurangkan risiko kanser)
3. Mampu merendahkan tahap kolestrol dalam tubuh, tekanan darah dan mengurangkan stress
4. Anti-oksidan yang sangat bagus dari segi kesihatan






Cara pemakaian yang berkesan

Saturday, December 1, 2012

CONTEST : MEREKACIPTA HEADER BLOG NATURACTOR COLLECTIONS

INI ADALAH STICKY  POST HINGGA 01 DECEMBER 2012. SILA SCROLL DOWN UNTUK LATEST ENTRY


Salam Semua,

Untuk kesekian kalinya..NATURACTOR COLLECTIONS menganjurkan satu lagi contest untuk pengunjung blog. Kali ni, NATURACTOR COLLECTIONS menganjurkan contest untuk MEREKACIPTA HEADER BAGI BLOG NATURACTOR COLLECTIONS.

Actually, niat untuk menukar header blog NATURACTOR COLLECTIONS supaya lebih menarik dah lama ada, cuma disebabkan kesibukan dan kekangan masa, tak sempat dilaksanakan. So, sebagai alternatif, saya membuat satu contest untuk merekacipta header yang terbuka kepada semua pembaca blog. Pastinya ramai yang mempunyai idea yang kreatif dan menarik kan? 

Setiap contest, pasti ada hadiah menarik yang ditawarkan. So, untuk contest kali ni, NATURACTOR COLLECTIONS akan menawarkan hadiah yang bernilai RM300 kepada pereka terbaik header blog NATURACTOR COLLECTIONS. Nak tau apa hadiahnya?? Jeng..jeng..jeng..... 



WOWWW! Menarik bukan? So, apa lagi.... keluarkan idea-idea kreatif korang untuk merekacipta header yang cantik untuk blog NATURACTOR COLLECTIONS dan anda mungkin berpeluang untuk memenangi hadiah menarik ini :)


Syarat-syarat penyertaan sangatlah mudah.. Jom baca syarat-syarat penyertaan ye ^_^


i) Buat satu entry pasal contest ni. Letak title post tu CONTEST : MEREKACIPTA HEADER BLOG NATURACTOR COLLECTIONS

ii) Like Fanpage NATURACTOR COLLECTIONS ( NATURACTOR COLLECTIONS PAGE )

iii) Follow blog NATURACTOR COLLECTIONS 

iv) Letakkan banner contest seperti di atas dalam entry anda, dan  LINK  blog NATURACTOR COLLECTION hendaklah disertakan sekali.

v) Buat header yang cantik-cantik untuk NATURACTOR COLLECTIONS, dan letak dalam entry.

vi) Tag sekurangnya 3 orang rakan blogger dan pastikan mereka tahu tentang contest ini.

vii) Tinggalkan link entry anda dalam ruangan komen entry ini :)



TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 01 DECEMBER 2012.


Thursday, October 25, 2012

OCTARD Applied Cell 2

OCTARD Applied Cell 2

RM52*

*xtermasuk postage

*postage
RM6 WM/RM9 EM


Foundation berbentuk 2 way type. Boleh digunakan dgn span kering/basah. Sesuai utk kulit kering dan dry season.

**UTK KEGUNAAN KERING/BASAH**

Packaging Depan dan Belakang.


*foundation berbentuk compact powder/2 way type
*sesuai utk kulit kering

Terdapat 6 tone yang boleh di pilih mengikut warna kulit anda. Tone-tone warna tersebut adalah :


930: kulit cerah cina (cover face 130)
940: kulit sgt cerah melayu (cover face 140)
942: kulit cerah melayu (cover face 141)
950: kulit medium melayu/sawo matang (cover face 151)
952: kulit hitam manis (cover face china 152)
971: concealer

940: kulit sgt cerah melayu (cover face 140)

942: kulit cerah melayu (cover face 141)

950: kulit medium melayu/sawo matang (cover face 151)

952: kulit hitam manis (cover face china 152)


RM52/pc*

*xtermasuk postage



100% ORIGINAL, MADE IN JAPAN :)


Berminat? Boleh email saya zunitaramli@gmail.com sekarang ! 




Wednesday, October 24, 2012

Octard Moisture 2 Foundation

Octard Moisture 2 Foundation
(Compact Powder)

RM52/pc*

*xtermasuk postage

*postage
RM6 WM/RM9 EM

Foundation berbentuk compact powder, utk kegunaan KERING sahaja.


**UTK KEGUNAAN KERING SAHAJA**

831: Utk kulit cerah mcm cina (octard S31/cover face 130)
840: Utk kullit cerah melayu (octard S41/cover face 140)
842: Utk kulit cerah melayu (octard S41/cover face 140)
851:Utk kulit melayu biasa/sawo matang (octard S51/cover face 141)
852: Utk kulit melayu hitam manis (octard S52/cover face 151)




RM52/pc*

*xtermasuk postage



100% ORIGINAL, MADE IN JAPAN :)


Berminat? Boleh email saya zunitaramli@gmail.com sekarang ! 





Tuesday, October 23, 2012

Octard Cover Foundation

Octard Cover Foundation Range

RM52/pc*
*xtermasuk postage

*postage
RM6 WM/RM9 EM


Terdapat dalam 5 tone warna bagi Octard Cover Foundation ini. Kod-kod bagi Octard Cover Foundation ini adalah :


S31: kulit cerah mcm cina (cover face 130)
S41: kulit cerah melayu (cover face 140)
S51: kulit cerah melayu (cover face 141)
S52: kulit sawo matang (cover face 151)
S71: concealer (cover face 171)

S31: kulit cerah mcm cina (cover face 130)

S41: kulit cerah melayu (cover face 140)

S51: kulit cerah melayu (cover face 141)

S52: kulit sawo matang (cover face 151)


S71: concealer (cover face 171)

RM52/pc*
*xtermasuk postage


100% ORIGINAL, MADE IN JAPAN :)



Berminat? Boleh email saya zunitaramli@gmail.com sekarang ! 





Monday, October 22, 2012

OCTARD & NATURACTOR - LIPSTICK, MASCARA & EYELINER

NATURACTOR LIPSTICK
PRE-ORDER REQUIRED.


Fragrance-free

Terdapat 18 pilihan warna yang boleh di pilih. Warna-warna yang boleh dipilih adalah mengikut kod-kod yang disediakan dalam carta di bawah.


Untuk lebih jelas.. di bawah adalah kod-kod yang boleh di pilih oleh anda.




RM40/pc*
*xtermasuk postage


*postage
RM6 WM/RM9 EM


100% ORIGINAL.
 MADE IN JAPAN 
_________________________________________________________________

OCTARD  LIPSTICK
PRE-ORDER REQUIRED.




Terdapat 21 warna pilihan yang boleh di pilih. Kod-kod nya adalah seperti di bawah.



RM52/pc*
*xtermasuk postage


*postage
RM6 WM/RM9 EM


100% ORIGINAL.
 MADE IN JAPAN 


_________________________________________________________________________________

NATURACTOR MASCARA
PRE-ORDER REQUIRED

Fragrance-free

Terdapat dalam 2 colours yang boleh di pilih :-

1. Black
2. Brown

RM40/pc*
*xtermasuk postage


*postage
RM6 WM/RM9 EM


100% ORIGINAL.
 MADE IN JAPAN 
_________________________________________________________________

OCTARD  MASCARA
LONG LASH MASCARA (BLACK)
PRE-ORDER REQUIRED.

-waterproof
-Long Lash

-With special brush
-sangat senang nk letak bulu mata
-beeeeessttt sgt ♥



Packaging, depan dan belakang.


RM52pc*
*xtermasuk postage


*postage
RM6 WM/RM9 EM


100% ORIGINAL.
 MADE IN JAPAN 
_________________________________________________________________

NATURACTOR 3D EYELINER
PRE-ORDER REQUIRED



Why 3D??
-waterproof
-liquid
-mudah ditanggalkan
-hanya guna air, dan eyeliner boleh 'ditarik' sekaligus dari kelopak mata tanpa sebarang kekotoran!
-saaaaaangat awesomeee! ♥


Real Picture

RM40/pc*
*xtermasuk postage


*postage
RM6 WM/RM9 EM


100% ORIGINAL.
 MADE IN JAPAN 
_________________________________________________________________

NATURACTOR EYELINER & BROW
PRE-ORDER REQUIRED



Fragrance-free

4 colours available to be chosen


1: Black
2: Dark brown
3: Light brown
4: Dark grey


RM40/pc*
RM30/pc (refill)*
*xtermasuk postage


*postage
RM6 WM/RM9 EM


100% ORIGINAL.
 MADE IN JAPAN 



Berminat? Boleh email saya zunitaramli@gmail.com sekarang ! 





Sunday, October 21, 2012

Naturactor : Magical Lips (Lipstick)

NATURACTOR MAGICAL LIP (LIPSTICK)


# Fragrance-free
# Long lasting lipstick, can be the whole day!
# Colour changes when apply on lips



6 colours available to be chosen


1: orange
2: pink
3: green to red
4: bright red
5: blue to red
6: light brown to dark brown





Carta perubahan warna lipstick.






RM40/pc*
*xtermasuk postage


*postage
RM6 WM/RM9 EM


100% ORIGINAL.
 MADE IN JAPAN 


Berminat? Boleh email saya zunitaramli@gmail.com sekarang ! :)